Fotoalbum

Dragten er til kvinder. Det inderste er en slags skjorte, over den hænger en stroppe kjole, hvor spænder i metal er pynt, og hænger i stropperne. Over det er et slag, som er en halv cirkel med pels omkring.

En dragt til mænd. Den består af en kofte, bukser og et slag. Slaget er en halv cirkel, hvor på der er syet pels hele vejen rundt. Dragten er fra Vikingeskibs museet.

Her ses inderskjorten, som er lavet i hør stof.

En anden slags kofte.

Rundt i kanten er der ofte syet bånd, som kan være vævet eller flettet, i en masse forskellige farver.

Stroppekjolen er ofte også pyntet med bånd, der er vævet eller flettet.

Her ses et slag, som er en halvcirkel, og som er vævet i uld. På kanten er syet pels.

Her ses væveningen på begge sider af slaget, og pelskanten.

Her kunne det godt se ud til, at man har tegnet efter personen, og så syet ekstra stykker på, for at være sikker på pasformen.

Min tanke her er, at man har prøvet at sy to "rør" sammen, og der fundet ud af, at det ikke går, fordi der ikke er plads til numse og mave, og man derfor har lavet det med firkantet stykker stof, som var maget store. Dette gør bukserne store, kluntede og meget løse.

En væv, som der hænger sten for neden på, så trandtrådene hænger stramt.

Jeg har filtet to hånddukker, og syet tøjet efter vikinge snit, så godt det nu kunne lade sig gøre. Du kan evt bruge dem til engelsk, da vikingerne havde temmelig meget med England at gøre, og du derfor kan lave et engelsk dukkespil.

Herer der lavet en kludedukke, med tøj efter vikingesnit. Se også under hvordan den laves.

Billederne af vikingedragten er taget på Vikingeskibsmuseet. Husk at starte slideshow, så du får teksten med, som står til billederne.

Kontakt; http://www.kreativtid.dk/81888672