Kreativ tid findes også på Facebook

Hvis du tænker, du godt kunne bruge en workshop, et kursus eller et foredrag, der handler om at få tid til at være kreativ, så kontakt mig. Det koster ikke noget at spørge :-)

Kontakt: maybritt.laisbo@skolekom.dk eller cityprinsesserne@yahoo.dk
tlf, 40833813


Du kan se alle udgivelser her på Saxo.com

Hvem er jeg:

 

 

Velkommen til min hjemmeside. 

Jeg hedder Maybritt, og har mit daglige virke som folkeskolelærer på Kildegårdskolen i Herlev, tidligere Hellerup skole med linjefagene matematik, naturteknik, fysik/kemi og håndarbejde. Ud over det er jeg et meget skabende menneske, og den kompetence bruger jeg hele tiden i alle mine fag og i min fritid. 

Jeg er et menneske som meget befinder mig i begge felter naturvidenskaben og det kreative felt, og brænder meget for det på hver sin måde. Jeg tror det er en slags ying og yang, som er dybt i mig.
Noget jeg særligt meget gør, er at lade alle felterne komme ind over hinanden, så fagene også kommer til at spille tværfagligt, hvilket giver god mening, så læring af nyt stof, eller nye teknikker ikke er en isoleret del, som i sig selv måske ikke altid giver mening.


Min måde at undervise på, kan du bl.a læse om i de undervisningsforløb, jeg løbende ligger ud, og som ligger under gruppen undervisning. Du kan også her
http://videnskab.dk/kultur-samfund/skoleelever-laerer-mindre-nar-laereren-skaelder-ud  læse om hvordan jeg er som lærer, da Louise Klinge fulgte mig en månede i efteråret 2011.

Jeg har tidligere haft egen virksomhed, hvor jeg designede og producerede brugs genstande, hvor jeg bl.a. solgte til forskellige butikker og kaffebarer,  Illums Bolighus, samt Amokka. Jeg udstillede og solgte på FORMLAND messen i Herning i februar 2004, på opfordring af Annette Eckmann fra ”alt for damerne”. Mange af mine ting har været i blade som:

       - Hendes verden uge 42 2013 s. 50-51
       -     DH Husflid nr 6 2012 side 14
 
     -    Udstillet på Herlev Bibliotek september 2012
     -    Hendes Verden nr. 40 1/10 2012 s.50 og 54     
     -    Hobbynyt nr 4 august 2012 s.38 og 39

-         Hendes verden nr 12 19/3 2012 s. 49 og 58
 
INTERIØR nr.1 jan 2004  s.44

-           Månedsmagasinet IN nr.1 2004  s.74

-           FORMLAND spring 2004  s.22

-           Dagbladet Børsen weekend fre d. 20/2  2004  s.8

-           Ugebladet søndag nr.12 15.03.2004  s. 115

-           Familie Journal nr.19 3.maj 2004  s.120

-           Boligmagasinet nr 51 maj 2004 s.47

-           Månedsmagasinet IN nr.7 s. 114

-           Ugebladet Søndag nr.35 2004 s.46

-           Her og Nu uge 25 2008 s. 6 ( her ser man det på     morgenbordet hos Kronprinsen)

-           Var i TV Lorry brunch april 2004

-     Har dekoreret en søjle med naive tegninger                     
     i vuggestuen Valmuen på FrederiksbergJeg har lavet kursus på Grønland, læs om det her  http://www.business.gl/en/events/eventitem/stoftryk-kursus-i-paamiut/


Jeg har udgivet bøger, bl. a en matematikordbog, som forklarer de mest almindelige brugte matematikord
         

Samt jeg har nyskrevet tryllefløjten, som er mest kendt fra Mozarts opera. Her er den fortalt som et eventyr.  Pris 39,95 kr

Tryllefløjten er også skrevet som skuespil, og her får du både eventyr og skuespil Tryllefløjten i samme E-bog  pris 60 kr  

Er du selv underviser, så kan du læse om et undervisningsforløb, fra planlægning til udførelse, hvor Tryllefløjten indgår på mellemtrinet, med en progression fra de forskellige trin lige her, og det får du ganske gratis.    

Du kan se alle udgivelserne på Saxo.com her       

Hvorfor har jeg lavet denne hjemmeside:
Mest af alt at inspirerer kreative sjæle og undervisere
. Dette er en aktiv hjemmeside hvor du vil kunne se billeder af ting jeg eller elever har lavet. Hvor du kan deltage i debat når den er klar, hvad enten du har noget på hjerte der handler om den kreative tilgang i vores samfund, omkring den danske skole, eller at du måske har en helt anden tilgang til et emne, som er meget vedrørende disse ting, som findes på denne hjemmeside. Du vil senere også kunne læse eller selv skrive artikler og ligge ind. Du vil senere blive anbefalet udstillinger som er relevante for specifikke emner. Og du kan få og købe opskrifter, unika, kurser, dvd og E-bøger når de bliver klar hen af vejen, jeg er kun lige begyndt.

Som kreativ sjæl kan jeg ikke lade være med at være skabende. Jeg kan faktisk blive helt stresset, hvis jeg i perioder har for travlt med arbejdet, ikke får tid, eller har overskud til at skabe, eksperimenterer eller bare falde i flow.
Jeg er meget inspireret af andre mennesker, der er skabende, givende, anderledes tænkende, og som bare kan finde deres flow.

Særlige mennesker jeg tænker på her, er bl.a Ole Henriksen. Jeg så en udsendelse om ham og hans liv, og mens jeg sad der, fik jeg en følelse af at Ole H hele tiden bare fulgte med flowet, der kom til ham. Jeg blev så glad i låget af at se den udsendelse.

Jeg er også meget inspireret af Bill Gates, der ind imellem rydder op i sine penge og giver det til gode formål, eller udviklende ting. jeg ville ønske jeg havde midlerne til at gøre det samme. Istedet prøver jeg at tænke i hvad jeg kan give og dele. 

Jeg er vild med Gunbritt, der flyttede sig ud af sin komfort zone, ved at sætte priserne op, fordi hun syntes at de priser hun satte, svarede til det produkt hun leverede. Jeg elsker tanken om at kende sit eget værd.

 Jeg er vild med Erik Clausen og hans stadige fanden i voldshed, hans stilling tagen, og og hans ikke accept af den etableret kunstverden, i forhold til at han selv ville betemme, om han syntes, at han var en kunstner. Så er jeg også vild med hans helt vilde kreativitet, både sprogligt, på billed, både det han maler, samt de levende billeder, hvor han om nogen skildre det danske på en hård og dog kærlig vis..

Jeg er vild med hans modstykke Niels Hausgaard, der med en lige så skarp, kreativ tunge, gør det med en sindighed og lune, som får mig til at forstå at ting kan havde flere vinkler, flere indgange. Og så den ro han ustråler Den kunne jeg godt selv ønske mig noget mere af. 

tak fordi du læste med, håber du kan finde inspiration og gode ideer, hvad enten du vil bruge det i en undervisning, eller bare hygge sammen med dine børn, eller bare selv elsker at nørkle med noget. 
Er du underviser, kan du læse videre.

 Du kan skrive til mig her: maybritt.laisbo@skolekom.dk
tlf; 40833813

En tegning jeg tegnede en dag efter at have været i 4. klassen. Se den også i illustrationer.

Som underviser kan jeg selv opleve i min hverdag, at selv om jeg har fundet noget som virker, også hvor jeg kan få drengene med, uden deres alt for store skepsis med, at håndarbejde er et pigefag, så begynder jeg at få et behov for at videre udvikle. Derfor finder jeg hele tiden på nyt, eller udvider mit repitoriare.

I timerne hører eleverne lydbøger, dette er for at gre faget hyggeligt, samt enkelte historier er til inspiration for eleverne, og nu er vi selv begyndt at lave lydbøgerne. Til næste år har jeg planer om at få mere tema ind, så i øjeblikket er jeg ved at forberede, hvor det er tryllefløjten jeg vil lave temaet over.

Så alt i alt er jeg så glad for, at jeg arbejder med det, som også tænnder mig uden for jobbet. Men da jeg ofte har slæbt ting med, som er lavet for at eleverne skal se, hvad det hele bliver til, eller kan blive til, eller bare skal inspirerer, så har det været en stor lettelse at have denne hjemmeside, for så kan de bare gå her ind og se hvad jeg mener.