Fotoalbum

Her ser du perlekraven, som er meget karakteristisk for den Grønlandske nationaldragt. Det tager ca. et halvt år at sy perlekraven. Den er syet af det som man kalder grønlandsperler

Her ses kraven tæt på, så det er nemmere at se de mange farver, der er brugt.

Rød er en meget gennemgående farve for dragten.

Perlekraven er syet fast på et stykke skind, som er det øverste på dragten.

Kamikkerne har to former for broderi. Sælskinds broderi, som minder lidt om korssting, det er på selve kamikken det sidder, og så et blomsterbroderi, som er på et stofstykke.

Over broderiet, der er på stof, sidder der igen et lille stykke, dette stykke er en knipling på en rød baggrund, som også er stof.

Her ses broderi og knipling tæt på. det bøde på skindet vender indaf på kamikkerne.

Her ses to forskellige kamikker, hvor broderi og knipling er forskellige.

Til dragten hører også shorts til. De er lavet af skind, hvor sælens bløde side vender ud af. Der er lodrette striber, som også har sælskindsbroderi.

Her ses shortsene tæt på.

Den grønlandske nationaldragt er jo virkelig et stykke håndværk, måske også et stykke kunst håndværk. Her er mulighed for at se dragten tæt på for detaljer. Sofie, som havde inviteret mig til middag fortalte, at en sådan dragt brugte man til fest, bryllup, komfirmation, men også til begravelse. Det tager meget lang tid at lave dragten, men at alle kvinder i familien hjælper til, når en ny dragt skal sys. Husk at starte slideshow, så du kan læse teksen til billederne.

Kontakt;http://www.kreativtid.dk/81888672