Fotoalbum

Det er virkelig nemt at lave din egen væv. Du skal bare bruge en æske, som er lidt stiv i pappet. Det er rigtig vigtigt den er stiv, ellers bliver det vævet alt for slasket. Hvis du gerne vil væve noget, der ligner noget, skal du tegne en tegning på et stykke papir og lægge det i bunden.

Det kan også være du bare vil væve et flot motiv, der ikke forstiller noget, men du gerne vil prøve at se, hvordan det vil se ud med forskellige garner, så skal du gøre det samme, som når du væver noget, der forestiller noget. Ved vævning efter tegning væver du ikke helt hen til enden, men stopper d

Hvis du er nybegynder, så start med at væve med tykt garn, og vent med at væve en tegning, for du skal lige lære teknikken først, før end du kan helt forstå, hvordan du gør, når du skal vende før end du er kommet til enden. Grunden til at du til start skal vælge tykt garn er også fordi, så bliver du

Denne pære er ikke særlig stor, men det tog lang tid.

Når så du har forstået og lært væveteknikken, så kan du begynde at lave flere sjove ting, som for eksempel bolde. Disse bolde kalder jeg for H C Andersen bolde. Måske fordi det var sådan man lavede bolde, den gang H C Andersen var barn. For der fandtes jo ikke plastik den gang.

Når så du også kan væve H C Andersen bolde, som du også skal starte med tykt garn, så kan du begynde at gøre det med tundere garn, og lave det med en masse flotte farver. Du behøver ikke købe nyt garn, spørg din mor, mormor farfar eller hvem du kender, som strikker, om de ikke har nogle rester til o

Her ser du en ide, som opstod, nemlig at lave H C Andersen bolde om til øjne :-D

Det sjove ved at have lært en ny teknik er, at så kan du nu tænke i hvordan du kan lave det på andre sjove måder. Det kan være du vil væve på en stålbøjle, eller imellem to grene som er i Y form. Det kan også være du vil være med andre materialer end garn. Her ser du nogle sjove kort, som er lavet p

Den tråd, som du væver omkring, altså den tråd du spænder op på væven, hedder trentråd. Her ser du trentråden lavet af ståltråd. Og her er der vævet med aviser, garn og stof.

 
Kunne du godt tænke dig at lære at væve? Men du har bare ikke en væv? Du kan da bare lave en selv, måske er du god til sløjd, så kan du lave en væv der, eller også så kan du bruge en æske eller et stykke pap til en start.

Hvis nu det viser sig, at du bliver ellevild med at væve, kan du ønske dig en væv i jule eller fødselsdagsgave. Men se nu lige først om det er noget for dig med den væv du laver selv. For det er meget sjovere.

Når du laver en væv med en æske, skal du bruge:

- blyant

- lineal

-æske

- garn der ikke må være elastisk til trentråd

- en nål uden spids

Sådan gør du;

På æskens brede side måler du op med en halv centimeters  afstand.

så klipper du ned i siden, og det må også kun være en halv centimeter.

Så sætter du trentråden i.

Nu er væven færdig.

Når du væver, skal du væve op og ned på trendtråden, og når du væver tilbage skal du gøre det modsatte.

Du skal også huske at stampe det en gang imellem, det betyder bare, at du skal sørge for at garnet, du har vævet, sidder tæt.

Du kan se en lille video, som en anden har lavet her.


H C Andersen bolde, dem kan du finde en instruks til her, den koster dog 5 kr

Du kan også finde en masse billedalbum inde på facebook.


Du må gerne give et like, det vil jeg blive rigtig glad for 

Vil du gerne i kontakt med med mig, så tryk her på kontakt.

Kontakt; http://www.kreativtid.dk/8188867