Spændende artikel

https://www.youtube.com/watch?v=OVX0EeUjey4Mads 13 år iværksætter og millionær
http://www.amino.dk/forums/t/223791.aspx

 http://videnskab.dk/kultur-samfund/skoleelever-laerer-mindre-nar-laereren-skaelder-ud


hvis det ikke virker at trykke på den, så kopier og sæt op i adresselinje.
Jeg var selv en del af denne undersøgelse, som artiklen handler om. Jeg siger ikke hvem af de omtalte personer jeg er, men kan sige så meget, at jeg blev glad, da jeg læste artiklen.


Og her kan du købe min matematikordbog http://www.saxo.com/dk/ud-af-boksen-en-matematikordbog_pdf_sx17595057

Her kan du læse forordet:

Ud af boksen, en matematikordbog  er en ordbog, ikke en formelsamling, som kan hjælpe med at forstå en masse ord, der står i matematikbøgerne, som er dem, der skal lære os reglerne, fagordne og rutinen, som kræves at vi kan, hvis vi skal kunne tænke ud af boksen. Ofte er de ”elever” som bliver tilbage i boksen, hvis vi rent metaforisk tænker sådan, dem som ikke er helt rutineret, og som stadig har svært ved at forstå det faglige sprog, er min erfaring.

Som lærer i den danske folkeskole oplever jeg tit, at eleverne ikke helt forstår, hvad det er, der står i matematikbøgerne, hvad det er opgaverne vil have dem til. Dels er der de faglige ord, som ikke altid giver sig selv, som eks. koordinatsystem, der kan eleven kun regne ud, at det må være noget med et system. Og dels er det måden, som bøgerne er formuleret på. Det vi kalder for matematiksprog.

 Men der er også en masse dagligdagsord, som betyder noget andet  i matematik. Eks ordet vis kan være rigtig svært at forstå for en elev i 4.klasse, som har været vandt til i indskolingen, at opgaverne var meget simple i deres formulering. Jeg selv har oplevet elever som har forstået det som, at de bare skulle vise det til nogen andre, når de havde regnet.

Jeg oplever også en masse forældre, der står med en frustration over ikke at kunne hjælpe deres børn, fordi de faktisk også kan være i tvivl om, hvad det er der menes i matematikopgaverne. Så derfor har jeg lavet disse matematikord, og har også kategoriseret i afsnit i forskellige emner, fordi at noget kan betyde en ting, men skal opfattes på en anden måde i en anden kategori.

Dette er en ordliste til lærer, elever på mellemtrinnet og udskolingen og deres forældre. Dette er ikke en formelsamling, for dem findes der allerede, men det vil være en god ide også at bruge en formelsamling som supplerende, samt altid kigge i matematikbøgernes indeks.

Jeg har prøvet at formulerer forklaringer på så almindeligt sprog som muligt, så det skulle være til at forstå, men har dog også nogen gange været nød til at holde det til de faglige ord. Ord som man kan slå op i denne ordliste er skrevet med kursiv.

Jeg har også lavet et afsnit der hedder matematikafleveringer, fordi jeg ofte oplever afleveringer som mangelfulde, både i forhold til mellemregninger, hvordan man viser hvad der er resultat, samt der ofte ikke er enheder eller måleenheder på.

Et andet afsnit jeg fandt sjov at lave, var om konstruktion og Legomatematik. Det er fordi Lego er kommet meget ind i undervisningen, både i matematik og i naturteknik, og der er det godt at kende til nogle ord, der kan hjælpe med at beskrive konstruktionen, og hvordan den blev lavet, sammen med elevernes arbejdstegning.

Jeg har prøvet at få alle ord med, men oplever dagligt at elever spørger til nye ord, så der kan sagtens komme flere til. Du er rigtig velkommen til at skrive til mig, hvis du kender til ord som bør være her.

                                               Maybritt Laisbo


http://www.business.gl/en/events/eventitem/stoftryk-kursus-i-paamiut/

http://www.skrivhurtigt.dk/


Link til fede nytænkte lamper => KREATIV TÆNKT LAMPE 

www.mormorsbrodeributik.dk  der kan du få ideer til broderi, hvis du ligger inde med gamle broderier eller køber dem på loppemarked. Du kan også købe mønstre 
Hvis du gerne vil lære noget om Powerpoint exelark og andet teknisk, uden at det er for bøvlet og let at forstå, så kig lige forbi   Proximo hvor du også finder nogle af kurserne gratis.

min kreative moster

www.facebook.com/minkreativemoster  
Er en hjemmeside hvor du som bruger selv er aktiv. Der er emner inde for strik, strømpedukker, foto, dukkemageri og en masse andet, som jeg ikke har. Jeg er selv med, også til bytteriet. Rigtig god side

Gratis skole og lydbøger

Denne hjemmeside stødte jeg lige på :-)

Der er en masse gratis undervisnings materiale, og ikke mindst lydbøger lige til at downloade :-) Det kan jeg virkelig bruge til min undervisning.

www.gratisskole.dk

Andre steder med LYDBØGER

www.netlydbog.dk

hobbynyt

www.hobbynyt.dk   www.hobbylife.dk
er et blad og en hjemmeside som beskæftigere sig med mange ting, som papirklip, træ, filtning, strik og en masse andet. Også mange gode ideer til børn

www.skolestuen.dk

En hjemmeside med undervisnings forslag i forskellige fag.

www.skolestuen.dk

Hendes verden

www.hendesverden.dk

Her kan du også være aktiv som bruger. Jeg selv kan bedst lide at sidde med bladet en hyggestund med kaffe, og i haven. Jeg bruger mange af deres ideer. De har stor kærlighed til strik

grima

www.grima.dk

Er en filteforening, som er et netværk for filtere. Her er mange arangementer
 

For sjov og hygge

flere links

middelalder center

flere link, du måske kan bruge