Hvorfor med farmor?

Jeg har prøvet at stå med 12 børn, hvor af 6 var af anden etnisk afstamning, og ville have dem til at lærer at strikke. Stor var protesten særligt fra drengene her, fordi de i den grad mente det var for piger. Og her kunne jeg bare godt glemme alt om den kendte strikke mand Kaffe facet.
De var drenge, de spillede fodbold, og sådan var det.
Men jeg var bare klogere end dem. Jeg bad dem skrive en lang sætning først med den hånd de skrev bedst med, og så med den hånd de ikke brugte så meget til det. Så fik de en historie fra de varme lande, ved egentlig ikke om det er sandt, ved ikke hvor jeg evt har den viden fra, men hvor om alting er, så sagde jeg til dem at hvis man gerne ville være god til fodbold, så var begge hjernehalvdele nød til at arbejde sammen, og det var lige præcist det strikning kunne få deres hjerner til.
De købte den, og kæmpede en gæv kamp for at få styr på pindene. Jeg selv løb rundt, for masker faldt af, det med prinsessen forstod de ikke, og garn fik viklet sig alle mulige og umulige steder hen. Så det med at strikke fik en pause i min undervisning.
Intil en dag hvor jeg en kollega på den skole jeg arbejder nu, spurgte til hvordan jeg egentlig lærte elever at strikke. Og det gjorde jeg jo ikke. Men jeg havde læst og lært et sted at man kunne lave en bedste dag, fordi det er altså rigtig svært at lære at stikke hvis ikke der sidder en ved siden af en og hjælper hele tiden. Er der ikke det, går eleven i stå, og flowet og interessen forsvinder.

enden på det blev, eller begyndelsen om man vil, at vi med 3 klasser, først 4. klasserne, og så 5.klasserne, lavede bedste strikkedag. Nu er jeg på et skole hvor områderne er store nok til så mange mennesker, for der var mange. Og kager, i massevis, for alle bedsterne havde bagt. Det var top hYggeligt, og rigtig mange af drengene var med.
Jeg må dog her erkende, at fodbold drengene ikke hoppede på min historie.
Og det var ikke alle drenge, jeg behøvede at overbevise om vigtigheden af at lære at strikke.
En af drengene gik så meget til makronerne, at han strikkede 6 håndleds varmere,i dejlige stærke farver, til stor beundring hos alle de andre. Dette er særligt populært hos nybegyndere.
En anden lille opgave til nybegyndere kan være fingerdukker. Opskrift til dem kan du finde under strik.

Kontakt; http://www.kreativtid.dk/81888672