Fotoalbum

Du kan lave små filtedyr, som kan sættes ud i naturen, hvor en opstilling laves, og der tages billeder. Dette kan bruges til at der arbejdes videre med en faglig tekst, som eleverne skriver.

Fuglehuse kan laves af mælkekartoner, hvor der ligges en foderblanding ned i bunden. denne blanding kan være med fedt.

Fuglehuset har jeg tegnet på 2 stykker papir, hvor eleverne farvelægger træet med huset, som er på det ene, og dørene, som klippes ud af det andet. tanken er de selv skal finde ud af hvad fugle spiser, og tegne det ind.

Om foråret er karse et must, særligt i de små klasser. Her er brugt en mælkekarton, som er klippet så kanten er ca. 3 cm. Bagpå er klistret et hus, som kan klippes i karton, og evt. lamineres, så holder det længere. Når alle elevers huse er sat op i vindues karmen, ser det helt utroligt sødt ud.

En guldsmed lavet af ståltråd, stofrester og plastikfilm, som giver en god effekt på vingerne.

En dag på stranden, hvor eleverne undersøger en biodiversitet, stens forskellighed, der kan du lave en flot uro af alle de hulsten klassen måske finder.

Lav et vindspil af skaller, sneglehuse, hulsten, perler, drivtømmer og hvad du ellers kan finde. Du kan også bruge smukke knapper, særlig perlemors knapper vil se rigtig fint ud.

Kig kasser er altid et hit blandt de små klasser. der kan eleverne klister alt det de finder ind, farvelægge både med papir eller farver. de kan lave flotte faktakort til, som de enten selv tegner, eller finder billeder som de skriver tekst til.

Fakta kort jeg har skrevet om Grønland.

Denne garnuro kan du også lave med sort garn, hvor du istedet for at vikle en gang rundt om hver pind, vikler det to gange, så kommer det til at ligne et edderkoppespind, og i det kan du sætte søde edderkopper, og pynte op.

Her er der lavet et edderkoppespind, hvor garnet er viklet tre gange rundt om hver pind.

Sort teater er også noget, der kan bruges i naturteknologi, da det handler om lys og farve. Du kan se en hele masse om, hvad sort teater er, lige her http://www.kreativtid.dk/87290704

Jeg er en sådan lærer, der elsker at tage fagene ind over hinanden, så de ikke bliver så isoleret, og så eleverne får en følelse af, at alt man lærer kan bruges i andre og mange sammenhænge. Jeg er også naturtekniklærer, så i de mindre klasser bruger jeg, at eleverne også bruger de kreative sider til at lave ting, som ikke kun er forsøg og undersøgelser. Disse ting og ideer kan bruges til fremstilling af produkt til en tema uge, eller projekt uge. Klik på slideshow, og du vil få billedteksten med til billederne.

Kontakt; 
 

Maybritt Laisbo

Mail; cityprinsesserne@yahoo.dk

tlf; 40833813

Sort teater, kan indgå som emne lys og farve, du får lige link til sort teater, hvis du gerne vil læse mere om det.