Fotoalbum

Pris 50 kr https://www.saxo.com/dk/en-storytelling-om-groenland_pdf_9788740444780

https://www.saxo.com/dk/leg-med-viden-et-spil-om-groenland_pdf_9788740448528 pris 30 kr

Malebog om Grønland, ti tegninger om Grønland, mennesker og dyr. Pris 10 kr. https://www.saxo.com/dk/malebog-om-groenland_pdf_9788740422948

https://www.saxo.com/dk/fortael-en-historie-9-illustrationer-til-at-fortaelle-en-historie-om-groenland_pdf_9788740479102

Det er her tydeligt hvordan vind og vejr slider på fleldene, så toppene bliver afrundet.

Et fly der faldt ned i 1952 ligger stadig til offentlig beskuelse for turister i Sønder strøm.

De små søer der ligger foran isen, som er indlands isen set fra Sønder strøm, er smeltevands søer. Smeltevandet kommer ud under isen. Det er også tydelig at se morænen som ligger foran isen

Isens kant er meget skarpt afgrænset.

Isen var et utroligt syn, for den var blå og hvid, som ses på billedet. det er ilten i isen som skaber dette farve spænd.

En lokal fisker fra Jakobs havn på morgentur.

Min far sagde til mig inden jeg tog afsted, at jeg skulle tage til jakobshavn, for det var det rigtige Grønland. Jeg ved ikke om grønlænderene selv ser sådan på det. Men jeg må sige, at de tre byer jeg var i, Sønderstrøm, Jakobshavn og Nuuk, var tre byer der var vidt forskellige

Jakobshavn

Jakobshavn

Et smukt syn ud over vandet i Jakobshavn.

Det er sådan på Grønland at slædehunde ikke må komme syd for polarcirklen, og hunde af andre raser ikke må komme nord for polarcirklen, da man er bange for at slædehundene mister deres egenskaber hvis de bliver blandings hunde.

Jakobshavn ligger nord for polarcirklen, og næsten alle har slædehunde, hvad enten det er for hobby eller for jagt.

Da slædehunde ikke er kæledyr, og kan være meget farlige for andre end ejeren, er de lænket, når de ikke er afsted.

Dog er hvalpene ikke bundet. De går frit rundt i byen, med det formål at de skal finde de hunde de føler de hører til.

Finder de så en klan de falder godt til, henvender klanens ejer sig til hvalpens ejer, og de aftaler prøveture, så hunden kvalitet kan vuderes, og en handel kan ske.

Reje fabrikken nede ved havnen i Jakobshavn.

På Grønland hedder man ikke en jæger, man er en fanger, og her skuer et par fanger ud over vandet. Idag er måske lucky day.

Da jeg var på grønland tog jeg afsted på en tre dages slædetur. Vi var fire afsted, to turister og to slædefører. det kostede lige så meget som på en charter, men niveau var bestemt ikke det samme.

Så vil du have komfort og minibar, så vælg en dagsturen, og baren på hotelet om aftenen :-)

Hundene bindes på. det er ikke tilfældigt hvordan hundenen bindes på slæden.

De mest slidte hunde, som snart skal afvikles er aller yderst, fordi det er der pisken hele tiden rammer, hvad eneten det er jorden, eller at den tilfældigt rammer hundene. Og det slider meget på hundene.

Førerhunden er altid en hunhund, for hende lber drengenen altid efter, og hun løber stærkt for at komme væk. Og så er det ikke engang løgn :-)

Ude i fjeldene er der bygget nogle "bræddehytter" samt nogle store feltkasser, som er gjort klar til de turister der kommer. der bliver trukket en teltdug over.

is, is, og bare is i alle retninger.

Når solen er gået ned, er der bare mørkt...og stille, meget stille.

Det stod på feltkøkken og feltskidning i 3 dage. Velbekommen :-)

Når du befinder dig på isen, befinder du dig i det som kaldes en aktisk ørken. Dette betyder at der er meget lidt fugtighed, og meget vind. Dette gør at du faktisk også her kan dehydrerer voldsomt. Så aftensmaden bestod hovedsagligt af suppe, med alsinds kd og pasta i.

I gamle dage byggede fangerne igloer, hvis de var på jagt i flere dage. Igloerne var ikke et sted man boede ellers. der boede man i tørvehytter. I det moderne Grønland bruger man nu slædetelte, som trækkes ud over slæden.

Rigtig mange grønlændere har krisne navne, eller meget danske navne. Her en grønlænderen Rasmus igang med at skyde ryper. de er lige så hvide som sneen, så jeg kunne ikke se dem. Rasmus sprang af slæden da han så dem, og han fik 7 med hjem.

Jakobshavn bræ. Hvis du kigger på billedet, kan du se at der er en kant for neden. Denne kant er i virkeligheden 4 meter høj. Tæt på sås det at den virkede våd.

Grunden til at den var våd, er fordi vandet/isen bliver trukket disse fire meter op af tidevandet. Der fik jeg virkelig respekt for tidevandets kræfter.

Sidste stop var Nuuk. Der besøgte jeg to venner. Så dette er eneste billed derfar.

Jeg var på Grønland marts 2005. Det var en vildt betagende oplevelse, så mit ønske er en dag at gense Grønland. Det mærkelige var, at mens jeg var der, var det som om jeg ikke rigtig var benovet, men da jeg sad i flyveren hjem, så kom al storheds følelsen. Intrykne var så mange, så jeg tror det var derfor det var så svært at tage det hele ind. Jeg har skrevet noget om landet under undervisning.
Start slideshow, så vil du få en masse af vide ved billederne.
 

Se en lille stemningsfil fra Grønland på youtube

En storytelling om Grønland pris 50 kr

Et spil; leg og spil med viden om Grønland 30 kr

Begge dele, leg med viden om Grønland, samt en storrytelling om Grønland samlet pris 65 kr:

Fortæl en historie, 9 illustrationer til at fortælle en historie om Grønland


Kontakt:

mail; cityprinsesserne@yahoo.dk

tlf; 40833813