Fotoalbum

I gamle gamle dage, hvor der ikke fandtes TV, Facebook og andet elektronisk gøgl, der sad man de stille mørke vinteraftner og broderede. Min mormors hjem var overbroderet med den slags broderi, på vægge, i sofaen som puder og som duge. Hun elskede det.

Da hun døde smed vi det hele ud, for min mor og jeg fandt ikke den store værdi ved det, fandt faktisk at det var dårlig smag.
Men nu her i dag hvor broderier er kommet frem igen, og nu bliver brugt til nye ting, eller puder der sættes sammen med andre tekstiler, gør at det er blevet trendy igen.
 På billede er lavet en tehætte og en lille håndtaske. Valmuerne er syet på hørstoffet, før end stoffet er syet sammen. Du kan vælge at pynte med nogle grønlandsperler, som jeg har gjort på tasken og æsken.

Du kan som sagt også beklæde æsker med broderierne, det ser også sødt ud. Her er vist en æske med broderi. Jeg vil finde et tapet til resten af æsken, som matcher, da jeg ikke syntes æskens blomster passer så godt. Jeg vil bruge tapet, fordi eller bliver fladerne for tykke. Broderier er til at finde på diverse loppemarkeder.

Apropos loppemarkeder, Mormors broderi butik som er tilknyttet kreativ tid, har lopper du kan købe, hvis nu du ikke selv lige finder det, du skal bruge, eller du ikke har let adgang til loppemarked, eller du bare gerne vil sidde hyggeligt hjemme i i sofaen. Så kig da lige forbi, det kunne jo være der var noget, du forelskede dig i :-)

     
__________________________________________________________________________
BRODERIMØNSTER TIL BIL OG TRAFIKPUDER


Du finder mønster til en bilpude med en 2 cv her pris 29,95 kr  
eller hvad med en trafikpude med et folkevognsrugbrød pris  29,95 kr

Der er også et bilpude mønster med en Morris Minor pris  29,95 kr 

Du kan også finde mønster til bilpuder, som er lidt mere til børn, for børn, tag for eksempel en bilpude med en prinsesse pris 39,95 kr

___________________________________________________________________________
ANDRE MØNSTRE

Et lille mønster til børn fra 10 år og til nybegyndere, der hurtigt former sig, og som kan varieres i det uendelige. Kjolerne som du syr på, er det som bestemmer, hvordan dit endelige resultat skal se ud. Det kan være en prinsesse, en balletdanser eller en heks.
Mønster, et mønster flere muligheder her pris 19,95 kr
___________________________________________________________________________
BRODERI MØNSTRE MED BAMSE

et sødt og sjovt broderimønster med en bamse og en klovn, der sidder med et hjerte, egner sig til børn fra 10 år og nybegynder pris 49,95 kr
     
   
 
   

_________________________________________________________________________
Kontakt:
Maybritt Laisbo
tlf; 40833813

Det er en rigtig god ide at lægge en besked, hvis jeg ikke lige kan komme til telefonen, så ringer jeg tilbage. Hvis ikke du lægger besked, og jeg ikke kan finde dit nummer på netet, så hører du desværre ikke fra mig.
Glæder mig til at høre, hvad du har på hjerte, hvi der er noget der inspirerer, et foredrag eller kursus du godt kunne tænke dig.


__________________________________________________________________________
          BRODERI I UNDERVISNINGEN


Broderi

Enten kan man lide det eller også kan man ikke. Så lige det kan godt gøre det lidt svært at få alle elever med. Her oplever jeg, at det mest er pigerne som er på. I år har vi lavet drenge og pige hold, bare for at prøve noget nyt. Og det er jeg lidt glad for, fordi jeg lige pt. har pigerne, og her hygges der bare igennem, sludres og sladres samt høres musik i 6. klasserne.

Det giver mig tid til at tænke over, hvordan jeg vil målrette broderi til drengene, for der er jeg sikker på, at jeg skal gribe det anderledes an. Her tænker jeg at noget med graffiti kunne være en ide.

Broderi bliver indledt med snak om nationaldragten, hvor især den grønlandske dragt bliver draget ind, da den har stor tradition for broderi, dog ej kun i klassisk forstand, da det også er skin broderi. Men det er for at vise eleverne, hvordan broderi kan bruges til smuk pynt i et design.

Broderi skal læres, netop fordi det kan pynte på enkle ting som tasker, ekspadrillos, brille etui, som nok ikke bruges så meget mere, eller til en Iphone taske, som jeg selv har syet.

Eleverne starter med nogle små broderier, hvor de først har tegnet en tegning eller mønster på et stykke ternet papir. Så skal de prøve at overføre det tegnet til stoffet.

Her kan jeg fortælle, at det faktisk er lidt svært for 6. klasses eleverne, mere end jeg troede.

Jeg vil også i den sammenhæng nævne, at opgaven ikke må være for stor, for eleverne går nemt kold i opgaven så. Jeg har tilsyn med håndarbejds lokalet, og kan fortælle at jeg ved oprydning her for nyligt, fandt adskillige ufærdige broderi opgaver fra andre lærer, hvor det var tydeligt at opgaven var for stor, og at eleverne aldrig rigtig har fået startet ordentligt op.

Så derfor har jeg valgt at broderierne skal være små nemme opgaver, og at efter korsting skal kædesting læres.

Det er også vigtigt at eleverne lærer at sy med ikke for lang tråd, da lang tråd ofte slår knuder og bliver meget slidt hurtigt, og vil ødelægge udtrykket en del.

 

De små prøver kan bruges til enten små Iphone tasker, bogmærker eller kan sys på som applikationer på andet stof, og der ud fra kan der designes et produkt, hvor andre teknikker som syning indgår.

imens vi er i forløbet med broderi, vil alle elever også stifte bekendtskab med mit computerprogram, et som skolen desværre ikke har. Så måden jeg gør det på, er at alle sidder og tegner i programmet Paint, da det program minder rigtig meget i brug om mit program.  Der er fire faste opgaver, som skal tegnes, ellers ved eleverne ikke rigtig hvad de skal gøre, blev min erfaring. Så en ugle, en bamse, et hus med træ og en fri opgave. Det gør de imens de hver i sær prøver programmet, som er delvis lukket, der skal de lave et broderi på arealet 10 x 10 cm, for at det ikke bliver for stort, og de får lyst til at broderer deres egne broderier.

 

I videre forløb skal broderi sting bruges i forbindelse med stoftryk, hvor broderiet kan spille op til de farver som er brugt til stoftrykket. Her gør jeg en dyd ud af komplimentærfarver, og eller kontrastfarver, for at give udtrykket liv og spil.

BRODERI

Det mest fantastiske og sjove ved broderi mønstre, er at du kan bruge dem til flere ting, som vil give mønstret flere udtryk. Når først du har mønstret, kan du bruge det til perleplader, til strik, og selv klart til at broderer med. Det er kun fantasien der sætter grænser.

LAV SELV MØNSTRE

Er jo noget man pludselig godt kan få lyst til. Du kan vælge at lave simple mønstre på terne papir. Men hvis du gerne vil laver noget med detaljer, vil jeg råde til at du køber et program, der kan det. Det er sjovt, men det tager også lang tid. Så alt efter, hvad det er du ønsker, så overvej, om du skal købe færdige mønstre, eller selv lave nogle originale nogen, det kunne være efter børnetegninger.

 

GODE RÅD TIL BRODERI

Broderi er meget med at tælle, tælle sting, tælle rækker, huske hvor i rækken du er osv.

Så hvis du har at gøre med et broderi mønster, der er lidt stort, og en smule uoverskueligt, fordi der er for meget ens farve, og det derfor kan være svært at se, hvor langt du er kommet, vil jeg her give dig et par råd til, hvad du kan gøre. Særligt med disse broderimønstre, som ikke har mange farver, mange nuancer.

Mange broderimønstre har heller ikke farve på mønstret, men symboler, og det kan også være svært at holde styr på.

-           Så hvis du har et mønster, der ikke har farver på, men kun farvekoder så farv det op evt. med farveblyanter.

-           Når du skal sy det på stoffet, så sy evt. kanten på figuren, så er det nemmere at fylde resten ud, uden for meget tælling

-           Du kan også vælge at farve figuren over på stoffet, så skal du heller ikke tælle så meget.

-           Brug evt. en lineal, hvis du tæller sting eller rækker, fordi, er rækken lang, kan det være svært at se, om du skal skifte farve midt i rækken. Dette er også et godt råd til hvis du vil strikke mønstret, hvor du ikke kan tegne op, eller sy kanten.

hr et link, jeg dog ikke selv har prøvet endnu, hvor du kan lave dine billeder om til broderi http://www.pic2pat.com/index.en.html

og http://www.myphotostitch.com/Make_Pattern/Make_Pattern.html 


Du kan se noget elevarbejde lige her, hvor jeg har samlet det