Der er gang i den

09-01-2015

Bamser har altid været en stor del af mit univers, de er tegnet ind i mine broderi mønstre, bamsen med kjovnene er du helt sikker stødt på mange steder på siden, så lige med det, er der intet nyt under himlen.

 

Det nye er nok bare, at fordi jeg ikke skal bruge min tid på at tænke kreativt i forhold til undervisning med fællesmål som mål, kan jeg give den gas, på lige det jeg selv vil, og der er det altså bamseuniverset, der er ved at få sit overtag.

 

I oktober sad jeg og drak kaffe med Mette Weber, i løbet af ti dage havde vi udviklet en dialog julekalender, som vi satte i forsalg, og allerede den første dag havde vi solgt det, som var vores mål i alt. Så vi fik travlt. Der skulle bestilles flere, sendes, samles, så der var en masse arbejde, der pludselig skulle gøres, også en masse, der ikke var af det kreative, men af det mere praktiske.

Da så stilheden havde lagt sig omkring 1.dec, da vi af gode grunde ikke solgte flere, ja så var det at de bamser der, de begyndte at danse i drømmene, og pludselig blev bamse Bjørn og Bamse Sally født.

De to er venner, for det har sådan en dejlig dynamik. og de to skal så meget på eventyr sammen, så jeg er ved at give dem en karakter, for de skal vokse ind i nogle børnebøger, hvor der også vil være kreative påfund.

Så i den forbindelse har jeg tilmeldt mig et forfatterkursus, så jeg ved helt præcist, hvad og hvordan man gør.

 

Så på en mærkelig måde er jeg glad for, at et job skifte og en reform har gjort, at min frie tid nu helt er min egen, og at jeg ikke længere hele tiden går og tænker i fællesmål, i forhold til, hvad jeg nu skal finde på, men bare kan følge flowet, det som er mit flow, og bare se hvad det bringer af eventyr i min nye bamseverden.

 

Ha en fantastisk dag.

 

 

06-08-2014

Jobskifte og ny reform har gjort, at jeg desværre ikke er ved de kreative fag mere. Men det behøver jo ikke betyde, at jeg ikke er kreativ mere ;-) For det er jo ikke sådan lige at ligge fra sig :-)

Der er sket meget siden sidst jeg skrev. Mit innovations projekt med drengene blev ikke det, jeg havde regnet med.

De mistede pusten, og bad om de ikke godt bare måtte broderer. Ja du læste rigtigt.

 

Ærgerligt, men på mange måder virkelig lærerrigt. Mest med tanken, at mange vil gerne, at vi lærer børnene om iværksætteri, som er udemærket, så længe vi gør os klart, at det er ikke alle mennesker, der brænder for at blive selvstændige.

Og det er ikke det, vi kun har brug for i samfundet.

Nå, muligheden kommer, og det gør den, er jeg sikker på, så vil jeg gå ind og justerer der, hvor jeg kunne se, at det ikke fungerede. :-)

Reformen har gjort, at jeg har været nød til at lave et jobskifte. Grunden er, at jeg havde meget langt i offentlig transport til mit arbejde, så jeg kunne se, at jeg ikke ville få meget fri tid til at kreerer, og slet ikke tid til fordybelse. For de ting og undervisningsforløb, jeg har lagt ud, er der brugt meget tid på, mere end jeg fik forberedelse for, og det har jeg lavet, når jeg havde mange timer i træk til denne fordybelse.

Forberedelsestiden nu vil forkomme i det som hedder frakmenteret tid. og så bliver det svært for mig.

 

Konsekvensen har som sagt været et jobskifte, hvor jeg nu er på en skole der ligge 4 min fra hvor jeg bor.

Men nu skal du alligevel høre noget sjovt. På mit nye job, der mødte jeg simpelhen min håndarbejdslærer fra seminariet. Hun er lærer på skolen. Og hold da fest tænkte jeg lige der, hun er bragende dygtig, hvad kunne det ikke gå hen og ende med :-) Og med min erfaring, så ved jeg, at med tiden så skal der nok blive "ledigt" på de kreative fag, så jeg er tilbage.

 

Og ved du hvad, det gør ingenting. For faget har jo fået et nyt navn, nemlig håndværk og design, og nogle nye fællesmål, så nu har jeg god tid til at finde på nye ting. For det er jo ikke noget man bare lige gør, og jeg kan heller ikke bare hive gamle travere op af skuffen.

Der skal tænkes nye tanker, og det er en ordentlig mundfuld, så jeg er død spændt på, hvad andre finder på, og hvad der måtte dukke op af ideer hos mig selv. Jeg har allerede en lille ting i støbeskeen. Men da der er noget træ der skal drejes, og det kan jeg ikke, skal jeg lige have fundet en løsning på det :-)

 

Sikke en sommer, det var jo det som det startede med :-)

Hver sommer har jeg haft en ambition om, at skulle give den gas med det kreative, for som jeg altid har tænkt, så var der jo tid til det.

Men sådan blev det aldrig. og med den varme og en forventning om det modsatte denne sommer, skete der så det, at jeg har været en del kreativ, designet en masse nye broderimønstre. Du kan se det med edderkoppen :-) Stærkt inspirreret af at sidde i haven tidligt om morgenen og drikke kaffe. For sådan er det med kreativitet ;-)

 

Ps; du kan se det nye broderimønster lige her, det kan varieres, og evt laves til personlige kort

http://www.saxo.com/dk/et-broderimoenster-flere-muligheder_pdf_9788740430431 

25-02-2014

Vi her igen lige været i gang med tekstiltryk, noget af det jeg elsker helt vildt meget, fordi man kan få så mange overfede udtryk. Bare tænk på mærket Punk Royal, som i sin tid costumizede nogle gamle millitærbukser med et simpelt tryk på bagdelen, og blev et kæmpe hit.

 

Denne film, har jeg været så heldig at finde på skolen. Så den bruger jeg som inledning til, når vi skal i gang med tekstiltryk, så eleverne kan se, hvor langt man kan trække det, alene ved en simpel teknink, som her er ramme tryk, et par brugte bukser, og en skide god ide, og en brand godt navn.

 

Og der sker da heldigvis også det, som jeg gerne vil have frem, eleverne er super inspireret. I øjeblikket har vi lidt eksperimenteret med hold, som er kønsopdelt, fordi vi er så heldige, at der i 6.klasserne er lige mange piger og drenge.

 

Med pigerne kommer der sirligt, smukke tryk frem, de giver den ikke så meget gas, som jeg oplever hos drengene, der bare har lyst til at sjaske, slaske det hele til, og se hvad der kommer ud af det.

 

På et af holdne havde jeg nogle drenge, der fandt themet fra filmen "psycho" frem, som de afspillede på telefonen, mens de kastede rød tekstil farve på stoffet. Hvad de tænkte, var ikke til at tage fejl af.

Og et kort øjeblik, var jeg da også lige ved at stoppe dem, fordi det lige var inde og tricke på mine værdier, min moral og en masse andet. For et kort øjeblik syntes jeg ikke det havde sin berretigelse, at lave et tekstiltryk med den musik.

 

Men så stoppede jeg lige mig selv. Kiggede på, tænkte efter. jeg selv, som lærer, ville aldrig havde fundet på det, eller sagt til elever at de skulle lytte til det, og lave et udtryk efter det.

 

Men ideeen med at finde noget musik, og lade det være inspiration, var bare en god ide, og så godt fundet på af drengene selv.

 

Det skal lige siges, at de overhovede ikke vidste, hvorfra musikken kom, eller kendte til filmen. Men hvad det musiske udtryk gik ud på, der herskede ingen tvivl.

 

Og så var det at spørgsmålet kom til mig, hvad er innovation og kreativitet egentlig for en størrelse?

 

Havde jeg stoppet det, fordi jeg selv var lidt snerpet, havde drengene vel ikke fulgt deres indskydelse, og så havde jeg vel bremset en videre innovation og kreativ udfoldelse?

 

Nå, hvor om alting er, så skal de til at udvikle et produkt ud fra forskellige teknikker, og næste teknik de skal mestre er broderi. Jeg er død spændt på, hvor de får taget det hen. Vinker

12-02-2014

Jeg har gået i lang tid og tænkt i at udgive bøger med opskrifter med alle de ting, jeg går rundt og finder på. Men at skrive en bog, det tager lang tid, og jeg springer meget i de forskellige felter. Det ene øjeblik filter jeg, det næste broderer.

 

Jeg har meget svært ved at sætte mig ned og skrive 200 sider på en gang, netop fordi mine ideer ofte opstår, lige når jeg er midt i noget, og det er ikke altid at ideen lige er med de samme ting, som jeg er igang med.

 

I øjeblikket broderer jeg meget. Det gør jeg, fordi jeg har fået et over fedt computer program, hvor jeg selv kan designe broderier, så nogle af mine tegninger har jeg lavet om til broderi, og nogle broderier har jeg designet direkte på programmet.

 

Min næste ide, som er inden for broderiet er at designe bilpuder. Jeg er ikke helt klar over, hvordan de skal se ud endnu, men ved at det kunne blive vildt, sjovt, fed kitch med nye udtryk i bilpuder. Så hold øje Ha ha

 

Men så her forleden kom ideen til mig. Hvorfor ikke bare udgive og sælge en opskrift af gangen. Så behøver man jo ikke købe en dyr bog, hvis man selv kun vil en enkelt ting. Eller man kan samle lige netop de opskrifter som man har lyst til, og andre behøver ikke at fylde.

 

Mine opskrifter bliver og er udgivet på saxo com. De er udgivet som E-bøger, der giver en hel masse fordele.

Da der ikke er en masse omkostninger forbundet med en E-bog, så kan prisen sættes, så den nærmest er en forærings pris, nemlig 9,95 kr. Ud over det, så får du opskriften med det samme, så snart du har betalt, samt du kan printe den ud, og gemme i en mappe, eller læse det digitalt, hvis du mere er til det.

Her de første udgivelser, der vil komme flere:

http://www.saxo.com/dk/hvordan-faar-jeg-lavet-nisser-med-naalefilt_pdf_9788740475425 

 

Og her en samlet oversigt over alle de ting jeg har udgivet

http://www.saxo.com/dk/soeg/boeger?query=maybritt+laisbo 

05-08-2013

Jeg har været lidt stille her på siden, og det er jo fordi jeg er lærer, og har været på sommerferie. Og sikke en dejlig ferie. Cool

I år besluttede jeg slet ikke at have nogen forventning om at være kreativ, for så slap jeg også for frustrationen med, at når jeg endelig har tid til flow, så ender jeg med at gøre en masse andet. og det var så det som at det endte med, stort set. Og så er det jeg tænker, det var det jeg havde brug for.

Lidt kreativ har jeg dog været, jeg har været i gang med at costomize noget tøj, fordi jeg skulle skrive et gæsteblog indlæg til en som hedder Signe, som har kurser i at sy. Jeg lader dig det vide, så snart mit indlæg er hos hende, så du også kan læse det Cool

 

Af andre ting, som jeg fik lavet, er at omskrive HC Andersens eventyret "Bolden og snurretoppen" Hvor jeg har skrevet det sådan, at eleverne kan lave det som radio høre spil, og det vil jeg have dem til, sådan at de også selv er med til at lave lydbøger, til når vi har håndarbejde.

Mit forløb med Tryllefløjten skal jeg lige gennemgå, for jeg har skrevet det hele ned, men ikke fået kigget på det med de sidste øjne, og det passer perfekt at jeg har været på ferie, for så kan jeg også se på det med nye øjne, og måske videre udvikle på det.

 

Så jeg er klar og sprængt fuld med ideer, så glæder mig til at dele flere ting, jeg finder på, med dig Cool

 

I den forbindelse har jeg tegnet og malet et skoleskema, som du skal være så velkommen til at printe ud, du kan finde det lige her http://cityprinsesserne.dk/?p=2825 Der hr jeg også skrevet lidt ideer til skolestart.

Jeg vil også lige minde om min matematikordbog, som forklarer de fleste matematikord, og matematik retorik ord. Den vil være en stor hjælp til dig, hvis du er i tvivl om, hvad det er opgaverne vil have dig til, og til dit barn med samme begrundelse. Den kan du købe lige her http://www.saxo.com/dk/ud-af-boksen-en-matematikordbog_pdf_sx17595057

Så det er dejligt at være tilbage, glæder mig til at dele med dig. Cool