Batikkens kunst

Batikken er kommet igen, den ses i forskellige dame/håndarbejds blade, og jeg kan også se den i moden i øjeblikket.

Indkøbne har jeg gjort for længe siden, men ikke rigtig haft tiden. den har jeg nu, også til at gøre alle fejlene :-) Så dem vil jeg også nævne, da vi/jeg lærer rigtig meget af fejl, og det faktisk også er dem som kan give ny inspiration og ideer.

En ide jeg fik, mens jeg rodede rundt med dette i kælderen, for jeg valgte at gøre det dernede, da det farver som ind i h...., var at jeg stødte på nogle af farmors gamle lyseduge, både de hæklede og dem som er kniplet. Nu har jeg en sporatisk vide om Tønder kniplinger, det er antikke, og byen var kendt for sine kniplinger. Men jeg ved ikke om de har særlige kendetegn. Så jeg må håbe at jeg ikke har kommet til at ødelægge en kultur arv, heller ikke selv om det er godt med nytænkning. Nå men ned i farven røg de. Og nu går jeg lidt og tænker i, hvad jeg kunne finde på med dem.

Stoffet du ser på billedet er ca 3-4 meter langt. Jeg har bundet det op med elastikker.

FEJL. For den første farvning, som er gul, gav ikke de hvide runde cirkler som jeg havde håbet på. Så blev det bundet op med nylontråd, og jeg lagde kun en opbinding ned, for at se resultatet. Har ved samme lejlighed puttet en hvid skjorte ned i farven, en billig en fundet på et loppemarked til en 10er.

Da første binding med nylontråden blev løsnet, kom der den fineste cirkel frem, den nye farve jeg havde valgt var cerisse, så nu er der gule og cerisse farvet cirkler. da jeg ikke ønsker cerissen som helfarve, men den solskins gule bund, var jeg nød til at ligge de budne cirkler ned en efter en. og det tager tid, for de skal ligge en halv time i farven.

Så her er tålmodighed en dyd, og sådan vil jeg nok ikke lige gøre i en undervisning.

FEJL nr 2   Det er gået op for mig, at måske er det ikke elastikkerne, der var fejlen, men det at jeg ikke havde gjort stoffet vådt, inden jeg kom det ned i farven. Det stod godt nok på brugsanvisningen, men jeg tænkte bare, hvor vigtigt er det lige. Grunden til at jeg ved efter reflektionen har fundet ud af, at det nok var en fejl, er at jeg også havde puttet en skjorte ned i, men ikke hele skjorten, og der kunne jeg jo se farven trække længere op i det tøre stof.

Fortsættelse følger.......

Kontakt;

Maybritt Laisbo

mail; cityprinsesserne@yahoo.dk

tlf; 40833813

Kreativ tid findes også på FACEBOOK