Fotoalbum

Denne lille tegneserie, som du ser, når du starter slideshow, er også fortalt i denne storytelling. Men her hører du også om turene til Grønland, om Grønland, og du kan sidde og følge med i et atlas. pris 50 kr https://www.saxo.com/dk/en-storytelling-om-groenland_pdf_9788740444780

Her er Nauja. Der er et meget brugt navn på Grønland. Hvordan kan du iøvrigt se at hun er fra Grønland? Hun har sit fine tøj på, hvad tror du hun skal?

Nu er paulo kommet, han har også nationaldragten på, for sådan ser den ud for mænd. den er ikke lige så pyntet som kvindernes. Paulo skal det samme sted hen som Nauja, hvor tror du de skal hen?

Nauja og Paulo bor i en by der hedder Paamiut. Det ved man hvis man har været der, for du vil kunne kende det på kirken. Læg mærke til flaget, tror du det er en begravelse nauja og Paulo skal til? For det kunne det godt have været. For på Grønland har de deres national dragt på både til begravelser,

Faktisk skal de giftes. Hvad tror du Paulo laver? hvilket arbejde tror du han har?

Hvis du gættede at han var fanger, gættede du rigtigt. En fanger er det samme som en jæger. Paulo fanger både fisk og sæler, og han er god til det. paamiut betyder; byen der ligger ved havet.

Nauja har også et arbejde. Hun har en lille systue, hvor hun syr en masse ting i sælskind. Først skærer hun dog skindet af, med den runde kniv, så spænder hun skindet op, og lader det tørre, og til sidst syr hun ting, både til sin familie, men også som hun sælger til turisterne

Hvad tror du denne tegning forestiller? Bjerget, som du måske tror er en iglo er sælskind, der ligger til tørre. Der er hængt tunge sten i dem, sådan at skindet ikke krymper, og bagefter bliver skindet trukket ud på en ramme, så det yderligere bliver strammet op. Manden er ude på vandet med en harpu

Nogle børn jeg kender, har tegnet disse tegninger. Det gjorde de efter at jeg havde fortalt dem om min tur til Grønland :-) Det kan du også gøre :-)

Det er rigtig sjovt at se, hvad som har gjort mest indtryk af min historie. Det kan man se på tegningerne, som nogle børn har tegnet, efter de havde hørt min historie.

Malebog om Grønland ti tegninger om dyr og mennesker pris 10 kr https://www.saxo.com/dk/malebog-om-groenland_pdf_9788740422948

(Husk at starte slideshow, så du kan få historien med)   

Her kan du se trin for trin, hvordan en historie er tegnet og fortalt. Historien foregår på Grønland. Husk at starte slideshov, så du får teksten med.

Du kan også se en lille stemningsfilm fra Grønland på youtube

    En storytelling, om Grønland, er det blevet til, som er en E-bog. pris 50 kr. Her indgår både disse tegninger, og foto fra Grønland. Der er fag-fagligt indhold, så E bogen egner sig godt til undervisning, særligt på mellemtrinet. Der er indbygget atlas øvelse i, samt hundrede spørgsmål til udvikling af spil, konkurencer, eller hvad du nu kan finde på.

Det smarte med E-bøger er, hvis du er underviser, og har adgang til smartboard, kan du vise tegninger og tekst på smartboard.

E-bogen finder du her

   EN STORYTELLING OM GRØNLAND pris 50 kr

Du kan også vælge den udgave, hvor der både er storytelling og vende videns spil, hvor du/I skal finde sammenhænge.

Den får du lige her => Rejsen går til Grønland, en storytelling og et vidensspil pris 65 kr

Hvis du bare gerne vil have spillet, så er det også en mulighed =>

Et spil, leg med viden pris 30 kr

Spillet går ud på, at i skal vende to brikker, og for at få stik, skal man finde en sammenhæng. Det udfordre tænkning, og du finder ud af hvor meget du ved, ofte mere end du troede.


_________________________________________________________________________


Kontakt:

Maybritt Laisbo

Mail; cityprinsesserne@yahoo.dk

tlf; 40833813

Du kan også finde kreativ tid på Facebook